En tegning fra tegning bragte mig i slutningen af 1989 til "Ofringer", et projekt som i dag rummer tegninger, skulpturer og videoprojektioner.

Tegneprocessen affødte hurtigt ønsket om at lade figurerne forlade fladen og træde ud i rummet, og jeg begyndte at arbejde med skulpturerne samtidigt med tegningerne.

De næste 14 år arbejdede jeg med skulpturerne i en nedlagt grusgrav i skoven ved Moesgaard Museum i Aarhus. Her havde jeg også muligheden for at eksperimentere med milebrænding i tilknytning til museets eksperimentelle arkæologi. Det forkullede træ blev en pendant til tegnekullet.

I disse år begyndte den digitale teknik for alvor at finde fodfæste, og jeg begyndte at udvikle ideen om at udvide dialogen imellem tegningerne og skulpturerne med nogle videoprojektioner, som rummer bevægelsen som nyt element.

Fra begyndelsen har projektet ikke været planlagt i detaljer, men det har hen ad vejen udviklet sit eget liv, og jeg råder således i dag over 3 selvstændige blokke som giver mulighed for mangfoldige kombinationer. De under ”Udstilling” viste fotografier beskriver kun en af mange.

2 gange undervejs har jeg modtaget støtte fra Aarhus Kunstnerlegat, i alt 25.000,- kr.

Denne dokumentation, som rummer alt tilgængeligt materiale, vil, så længe projektet fortsætter, blive opdateret, og den kan ses på min hjemmeside under afsnittet ”New Site”. Hjemmesiden rummer alle oplysninger om min biografi.

Dokumentationen er designet til en skærmopløsning på 1024 x 768 pixel

Jochen Rochholz
Valdemarsgade 41
8000 Aarhus C
+45 86 19 12 92
mobil +45 50 41 05 66
Mail jochen@stofanet.dk
    www.rochholz.dk

Hvis ikke andet angivet: copyright © Jochen Rochholz